Treningen du blir glad av

Ny, superhot treningstrend: Gir deg styrke, kondis og økt lykkefølelse.

Hvis det ikke er zumba på ditt treningssenter kan du bestille treningsvideo på Zumba.com. Foto: Colourbox.com
Hvis det ikke er zumba på ditt treningssenter kan du bestille treningsvideo på Zumba.com. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Zumba er den nyeste formen for aerobicdans, og er colombiansk slang for «å bevege seg fort som en bie».

For åtte år siden ble de første zumbaklassene startet i Miami, som et alternativ til de gode gamle aerobictimene. Nå har mixen av aerobic med salsa, mambo og meringue spredd seg over havet fra USA.

- Zumba er kondisjonstrening som også hjelper å forme og definere kroppen, sier instruktør Nicola Swindle, til britiske Marie Claire.

- Det er en super treningsform hvis du vil gå ned i vekt, bli sterkere, mer koordinert og du kan bygge opp bedre selvfølelse og lykkefølelse. Det er derfor så mange mennesker elsker det, og blir avhengig av det, sier Swindle.

Treningsformen er i ferd med å etablere seg i Storbritannia, og DinSide erfarer at zumba også har kommet til Norge. Blant annet Myrens Treningssenter i Oslo tilbyr medlemmene zumbatimer.

Les også: Visste du at trening er bra for hukommelsen?

Ble til ved en tilfeldighet

Zumba ble «funnet opp» i Colombia på nittitallet da aerobicinstruktøren Beto Perez glemte den vanlige musikken sin, og måtte improvisere ut i fra musikken han hadde i bilen sin - tradisjonell latinsalsa. Improviseringstimen ble en stor suksess, og Perez skjønte at salsainspirert aerobic var en fulltreffer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer