Treningspillen for sofagriser

Lyst til å bli sterk og trent med minimal innsats?

Dersom du er mer glad i sofaen enn joggeskoene kan en treningspille bli din hjelp. FOTO: Illustrasjon/Colourbox.com
Dersom du er mer glad i sofaen enn joggeskoene kan en treningspille bli din hjelp. FOTO: Illustrasjon/Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det er omtrent som en gratis lunsj, men uten kaloriene, sier forskningsleder Ronald M. Evans til New York Times sin nettutgave.

Evans, som er forsker ved Salk Institute i San Diego, snakker om en fremtidig treningspille som består av virkestoffene Aicar eller GW1516. Stoffene lurer kroppen til å tro at den har gjennomgått en hard treningsøkt på cellenivå. Det skriver forskning.no.

Muskelcellene tror de har trent, og endrer seg på samme måte som de gjør ved trening.

Les også: Intervaller er best trening

Bedre prestasjoner

Ved forsøk på mus viste Aicar seg å forbedre utholdenheten til musen på en tredemølle med 44 prosent. GW1516 viste enda bedre resultater og forbedret musens prestasjonsevne med 75 prosent.

Men ulempen er at stoffet må kombineres med noe trening for å ha noen effekt.

Forskerne mener resultatene mest sannsynlig kan overføres til mennesker, ettersom kroppen vår kontrollerer muskelbygging med de samme underliggende genene som mus.

Les også: Tips til trening om sommeren

Ikke bare for sofagriser

- Dette kan være gode nyheter for alle som er mer glad i å daffe i sofaen enn i en tur på treningsstudio. Men også for dem som ikke har mulighet til å trene på grunn av sykdom eller kraftig overvekt, ifølge Evans.

Mennesker med muskelsvinnsykdommer, eldre og syke som ikke kan trene, og folk med helsefarlig overvekt, vil kunne ha god nytte av en treningspille.

I tillegg vil nok de to stoffene være attraktive for profesjonelle idrettsutøvere.

Forskerne i La Jolla har derfor samarbeidet med World Anti-Doping Association og laget en svært følsom test som kan oppdage GW1516 og AICAR i urinprøver.

Les også: Når er du frisk nok til å trene?

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer