Treningstest kan forutsi hjertesykdom

En stresstest som gjøres på en tredemølle kan forutsi fremtidig hjertesykdom hos symptomfrie menn.

Publisert
Sist oppdatert

Det viser amerikansk forskning publisert i tidsskriftet Circulation.

Resultatene tyder på at treningstester kan forutsi hvilke menn som allerede har en moderat risiko for for hjertesykdom og må passe på.

En av de to studiene viste at treningstester kan brukes til å vurdere hvem som bør få en pacemaker-lignende maskin operert inn.

I en studie økte to målte risikofaktorer - en forandring i elektorkardiogram (eller ECG)-målingen som blir kalt ST-segment depressjon og manglende evne til å nå en viss puls - risikoen for hjerteproblemer de neste ti årene til det doble.

Menn som gjorde det bra på stresstesten hadde en andel hjerteproblemer som var lavere enn forventet de følgende ti årene.

- Studien tyder på at treningstester kan være nyttig for menn som ikke har symptomer og har en moderat risiko for hjertesykdom, sier doktor Gary Balady, som er professor i medisin ved Boston University School of Medicine.

Han og kollegene hans testet også kvinner, men så få kvinner utviklet hjertesykdom at de ikke kan si noe om hvor godt testen forutsier noe for kvinner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer