Trikken dobbelt så dyr som buss

DYR LUKSUS: Oslo sporveiers egne beregninger viser at trikken er dobbelt så dyr som bussen. Men plassen ombord er god - kanskje fordi så få kan leve med forsinkelsene.

Publisert
Sist oppdatert

Nysgjerrige på hva som får folk til å lese opp dikt og skrive navnetrekk for å beholde trikken, går vi ut i Oslotrafikken for å se selv.

DinSide tar trikken

Tre minutter forsinket på tross av nesten trafikkstille gater, kommer trikk nummer 11 til Biermannsgate på Oslos østkant. Ankomst er varslet klokken 8:09 på skiltet ved stoppestedet. Klokken er altså 08:12 en torsdag morgen i september, og vi skal ta trikken til byens navle.

Rushtrafikken har ennå ikke begynt for alvor, og vi seiler gjennom gatene. Ombord har vi det behagelig. Stemningen er avslappet - nesten meditativ - og det lukter rent. Det er til og med sitteplasser til passasjerene som kommer på. En ung kvinne ser på utsikten til rytmer fra walk-mannen sin. Sjåføren gjør så godt han kan med særnorske diftonger, og får oss til å forstå at vi nærmer oss Schous plass, fortsatt tre minutter forsinket.

Business-class

Videre til Stortorget er det et par - tre stykker som står, men fortsatt er det god plass ombord. Det er praktisk talt stille bortsett fra trikkens egne lavmælte hvin ved akselerasjon fra stoppestedet. I ny og ne rasler det i avispapir. Vi stiger av på Stortorvet klokken 8:23. Vi har hatt en hyggelig tur, men er tre minutter forsinket i forhold til ruteplanen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer