Se for deg at du har jobbet på samme arbeidsplass en stund, tatt etterutdanning eller levert ekstra gode resultater over tid. Dette er faktorer som kan gjør deg kvalifisert til å få høyere lønn.
Noen bedrifter er bundet av tariffavtaler som fastsetter minstelønnssatser, mens andre har arbeidsavtaler som tilsier at de skal ha en årlig lønnsvekst. Og, en god del må be om lønnssamtale med leder, noe som kan gjøre deg både svett og stresset bare ved tanken.
- Det er viktig å forberede seg godt til lønnsforhandlinger, understreker forbrukerøkonom Eva Sørmo i Norsk Familieøkonomi overfor Dinside.no.
Derfor gir vi deg en oversikt over gode råd og argumenter, slik at du forhåpentligvis går ut av møtet med noen ekstra kroner i lomma.
Perfekt timing
Det kan være naturlig å legge lønnsforhandlingene til en utviklingssamtale, men mange bedrifter ønsker ikke å ha dette som tema i utviklingssamtalene.
- Jeg tenker at det er naturlig med én årlig lønnssamtale. Har du begynt i ny jobb og har en lønn i prøvetiden som ikke gjenspeiler din bransje og stilling, kan det være naturlig å ta opp dette etter prøvetiden, sier Sørmo.
For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn
Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.
Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger