Trim for eldre

Fysisk aktivitet og trening er ikke bare for ungdommen. Her er ti gode grunner til å få mor ut av sofaen:

Publisert
Sist oppdatert

Tretti minutters aktivitet hver dag. Det er minstekravet fra helse-ekspertene om du vil holde deg frisk og rask.

Men etterhvert som årene går blir det stadig færre som klarer å holde seg i bevegelse.

Jevnlig aktivitet- Fysisk aktivitet er viktig i alle livets faser. I eldre år er det trolig aller viktigst å unngå inaktivitet, mener professor Haakon Meyer ved Folkehelseinstituttet.

- Man trenger ikke nødvendigvis å "trene", men det er viktig å holde seg i aktivitet med hverdagslige gjøremål og spaserturer. Hos skrøpelige eldre kan bentettheten falle betydelig bare på få måneder hvis man går fra en fysisk aktiv tilværelse til et svært inaktivt liv, for eksempel på grunn av sykdom.

- Det er også gode holdepunkter for at trening kan forebygge tap av benmasse hos kvinner etter menopausen. Treningen bør da være i form av vektbærende aktivitet, for eksempel spaserturer, kondisjonstrening, aerobisk trening og ulike former for styrketrening, forteller Meyer.

Ti gode grunnerEr du fortsatt skeptisk? Her er ti svært gode grunner til å sørge for litt fysisk aktivitet hver eneste dag:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer