Tro kan øke smittefaren

Svineinfluensaen: Britene bekymret over muslimer som ikke vil desinfisere hendene med alkohol.

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Antibakteriell vaskegelé for hendene er i en rekke land blitt tatt i bruk ved offentlige institusjoner som skoler og sykehjem, for å hindre spredning av svineinfluensa.

Les også: Er du i faresonen?

I Storbritannia har det nå oppstått debatt fordi enkelte muslimer vegrer seg for å bruke vaskegeleen. Den inneholder nemlig alkohol, noe muslimer ifølge Koranen ikke skal befatte seg med.

Les også: Nytt våpen i kampen mot svineinfluensa?

Fikk håndrens uten alkohol, men...

Offentlig ansatte muslimer i St Albans i Hertfordshire framsatte ifølge Daily Mail klager til byrådet på bruken av den alkoholholdige geleen.

Les også: Svineinfluensa er farligere for fete

Det ble som følge av dette delt ut en rensegelé uten alkohol til de som ønsket det. Imidlertid er ikke denne geleen like effektiv mot bakterier, hvilket førte til bekymring hos andre briter.

Det hele løste seg i St Albans ved at det britiske muslimske rådet gikk ut og oppfordret også muslimer til å bruke vaskegelé med alkohol, da islamsk lære tillater muslimer å bruke alkohol til medisinske formål.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer