Trojaner tømmer nettbanken

Ny trojaner klarer å bryte seg inn i nettbanken og stjele pengene dine.

Lurere trojaner Du godkjenner betalingen med kodebrikken som vanlig, men pengene går ikke dit det står på skjermen de skal gå.
Lurere trojaner Du godkjenner betalingen med kodebrikken som vanlig, men pengene går ikke dit det står på skjermen de skal gå. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Tojaneren URLZone opererer på såkalt sikre sider, som begynner med adresser som begynner på "https", sier senior virusanalytiker Snorre Fagerland i Norman ASA. - På slike nettsteder sender nettleseren krypterte data til serveren. Det skal derfor være svært vanskelig å lese eller manipulere kommunikasjonen mellom brukerens maskin og banken. Men denne nye trojaneren fanger opp passord og data i nettleseren før det krypteres og sendes til banken.

Ikke la deg lure av denne!

Alt ser bra ut

Som beskrivelsen av trojaneren på Finjan viser, endrer trojaneren beløpet som skal betales og mottakers konto før dette sendes til nettbanken. Men samtidig manipulerer den skjermbildet, slik at alt ser helt i orden ut. Når du får opp kvitteringssiden fra banken, vil den vise at det beløpet du skrev inn gikk til den mottakeren du bestemte. I virkeligheten er imidlertid kontoen din tømt.

- Vi har ikke sett dette viruset hos oss ennå, sier Fagerland. - Men vi har lagt inn deteksjon av det, slik at et oppdatert virusprogram fra Norman skal avsløre det og hindre det i å installere seg.

- Finnes det noen måter å lage en sikker nettbank på?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer