Trommer bort utbrenthet

Sliten og stressa? Forskere mener en økt med trommer kan gi en dramatisk reduksjon av stress og sykefravær

Publisert
Sist oppdatert

Sett deg sammen med kollegaer og slå løs på trommene. Det vil redusere stress og utbrenthet samtidig som det motiverer for å fortsette i jobben.

Påstanden kommer ikke fra en amatørpsykolog med kveldskurs i astrologi. En gruppe forskere fra Pennsylvania i USA har gjennomført en vitenskaplig undersøkelse på fenomenet og mener at resultatene er tydelige.

Stress på sykehjemUndersøkelsen ble gjort blant 112 ansatte ved et stort sykehjem. Deltakerne inkluderte alle typer ansatte, fra sykepleiere og leger til økonomer og vaskehjelper.

Deltakerne ble med på en times tromming hver uke i små grupper over en periode på seks uker. De skulle blant annet slå rytmen til sitt eget og andres navn, uttrykke sine følelser på trommen og spille i takt med musikk.

I intervjuer etter trommetimene fant forskerne at trommingen hadde gjort underverker med humør og stress. Humøret steg med 46 prosent på en skala etter timen og fortsatte opp til 62 prosent bedring etter seks uker.

Lang tromme-effektForskerne mener også at rytmene har en langtidsvirkning på moralen til de ansatte. Det påfølgende året etter forsøket valgte mange færre å si opp jobben i forhold til tidligere år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer