Tromsø

Tre av fire som søkte om etableringslån i Tromsø kommune i fjor, fikk innvilget søknaden.

Publisert

Kommunen mottok 252 søknader om etableringslån i 1999. Av disse fikk hele 179 et ja-svar i posten, altså litt mer enn 71 prosent.

- Det vi låner inn fra Husbanken er nok til å dekke dekker behovet for etableringslån. Likevel går vi sjelden "tom" for midler mot slutten av året, forteller Aslaug Nikolaisen i Byggforvaltningen i Tromsø kommune.

Ikke fullfinansiering

Samlet lånte kommunen ut om lag 51 millioner kroner i løpet av fjoråret. Dette er midler som Husbanken låner ut til kommunene, som igjen gir lån til innbyggerne. Søkeren står som låntaker.

- Lånene går til toppfinansiering av boligkjøp, men vi fullfinansierer ikke. Vi dekker kun egenkapital opp til 90 prosent av kjøpesummen. Låner du 70 prosent i en privat bank, kan du søke om etableringslån for 20 prosent. Summen blir da 90 prosent. Etableringslånet kan imidlertid ikke overstige 300.000 kroner, sier Nikolaisen.

Lite til bostøtte

Tromsø kommune gir derimot ikke kommunal bostøtte til andre enn de som leier kommunale leiligheter. Andre får ikke denne støtten. Derfor yter kommunen kun om rundt 175.000 kroner i samlet bostøtte årlig. I fjor var beløpet fordelt på 37 husstander.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer