Trondheim

Halvparten av alle som søkte om etableringslån i Trondheim kommune i 1998, fikk innvilget søknaden.

Publisert

Kommunen mottok 521 søknader om boligtilskudd og etableringslån i 1998. Av disse fikk 52 prosent et positivt svar. Samlet utlånsbeløp var om lag 30 millioner kroner. I år låner Trondheim kommune ut 50 millioner kroner.

Boligtilskudd gis til kjøp en egen bolig, bygging eller utbedring av bolig. Tilskuddet gis gjerne, sammen med etableringslån, til toppfinansiering.

- Særlig unge i etableringsfasen har vanskelig for å stable nødvendig egenkapital på beina. Da går vi inn med 20 prosent av kjøpesummen. I tilfeller der søkerne er vanskelig stilte, for eksempel uføre eller minstepensjonister, kan vi fullfinansiere boligen. Men det er sjelden, forteller Anne Aaker, boligsjef i Trondheim kommune.

Mest til bostøtte

I trønderhovedstaden går imidlertid flest kommunale kroner til bostøtte til løpende utgifter - hele 66 millioner i året.

- Vi mottar svært mange søknader om bostøtte årlig. Kriteriene for å motta støtte er at boligen er på minst 40 kvadratmeter. En person i husstanden må motta pensjon eller være under 18 år. Bostøtte er derfor stort sett aktuelt for barnefamilier og pensjonister, sier Aaker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer