Hvor mye får jeg i pensjon?

Tror 2019 blir det store pensjonsåret

Nordea ansetter eget team for å hjelpe pensjonskundene sine.

USIKKERHET: En fersk undersøkelse fra Nordea viser at nesten 70 prosent av nordmenn er bekymret for hvor mye de får i pensjon, og kvinnene er hakket mer urolige enn menn. Nordlendingene er minst bekymret. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
USIKKERHET: En fersk undersøkelse fra Nordea viser at nesten 70 prosent av nordmenn er bekymret for hvor mye de får i pensjon, og kvinnene er hakket mer urolige enn menn. Nordlendingene er minst bekymret. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

En ny undersøkelse utført av YouGov for Nordea viser at én av tre er bekymret for hva slags økonomi de får som pensjonister. Samtidig svarer tre av fem at de ikke vet hva de vil få utbetalt som pensjonist.

- Det er dramatisk at så mange ikke vet hva de får i pensjon. Vi tror 2019 kommer å bli det året Ola og Kari Nordmann må ta innover seg at pensjonsformuen er noe de selv har ansvar for, og at de må planlegge, sier kommunikasjonssjef Synne Ekrem.

Stadig flere innser at pensjonsutbetalingen vil bli kun halvparten av lønnen de får i dag, og at de må å ta noen smarte valg, legger hun til.

For å hjelpe kundene med dette, har Nordea nå rigget seg for pensjonsrushet de venter og ansatt et eget team som skal jobbe kun med pensjon.

Noen av pensjonsnyhetene i 2019

I november skrev Dinside om en undersøkelse fra Storebrand som viste at flere forventet langt mer i pensjon enn de faktisk vil få. Pensjonsøkonom Knut Dyre Haug understreker at pensjon er Storebrands fag, og han håper de stort sett er klare for å hjelpe kundene i år.

- Vi vil bruke en del tid på å informere kundene om Pensjonskonto, samt oppfordre enda tydeligere til å være bevisst på at mange har sparepenger i pensjonskapitalbevis fra tidligere arbeidsgivere, sier Dyre Haug til Dinside.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer