Tror på rente på 1-tallet

Styringsrenten kan bli historisk lav.

Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nedgangstidene i økonomien gir utslag i lavere styringsrente, og nå forventer en rekke banksjefer at styringsrenten vil komme ned på et historisk lavt nivå.

- Norges Bank vil sette ned styringsrenten til to prosent relativt hurtig, kanskje får vi se ett-tallet også, sier Fokus Bank-sjef Thomas Borgen til Dagens Næringsliv i dag.

Også andre banksjefer sier til Dagens Næringsliv at renten skal videre ned.

- Vi vil nok få en styringsrente på 2-2,5 prosent, sier SpareBank 1-sjef Finn Haugan.

Konserndirektør i SR Bank, Tor-Christian Haugeland, sier styringsrenten vil gå ned til 2 prosent, men tviler på at den vil bikke ned på 1-tallet.

På jakt etter landets beste boliglånsrenter? Sjekk våre prislister:Boliglån på 1 million kronerBoliglån på 2 millioner kroner

Var pessimistisk

At banksjefene nå tror på et så lavt rentenivå, sier litt om hvilke nedgangstider vi er inne i, og ikke minst hvor dramatisk verre situasjonen har blitt på kort tid.

For bare to måneder siden uttalte økonomiekspert Steinar Holden fra Universitetet i Oslo at styringsrenten kunne komme til å bikke under 3-tallet. Det var mye lavere enn de fleste andre økonomieksperter våget å tippe.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.