Tror på renteøkning etter ferien

Et flertall av økonomene tror styringsrenta blir på dagens nivå til etter ferien, men i august kommer det trolig en ny renteøkning.

Publisert
Sist oppdatert

De økonomiske ekspertene er ikke helt samstemte, men et flertall tror at Norges Bank på sitt rentemøte onsdag ikke kommer til å endre styringsrenten.

En undersøkelse TDN Finans har gjort viser at seks av ti økonomer tror styringsrenten holdes uendret på 5,50 prosent. Sju av de ti økonomene tror likevel at styringsrenten skal ytterligere opp senere i år.

Regn ut hva renteøkningen vil bety for deg

Analytikerne i DnB NOR er av dem som tror at det ikke kommer noen renteøkning i juni. De tror heller ikke at styringsrenten skal ytterligere opp med det første og holder i sine nye renteprognoser på at rentetoppen er nådd.

- Vi endrer ikke våre prognoser for styringsrentene i utlandet og her hjemme. Med andre ord holder vi på at Norges Bank har hevet foliorenten for siste gang i denne syklusen, selv om risikoen for ytterligere én renteheving trolig har økt, skriver seniorøkonom Bjørn-Erik Orskaug i DnB NOR i sin analyse.

Norges Bank har i sine tidligere prognoser sagt at muligheten er 50/50 for en ny renteøkning på styremøtet i juni.

Kan bensinprisene gi rentehopp?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer