Rente på rammelån

Tror rammelånsrenta vil ligge på fire prosent i 2022

SSB tror styringsrenta vil øke med til sammen ett prosentpoeng fram til utgangen av 2022.

SPÅDOMMER: SSB tror Norges Bank vil sette opp styringsrenta fire ganger fram mot slutten av 2022, og at den da vil være ett prosentpoeng høyere enn i dag. Her er sentralbanksjef Øystein Olsen fotografert i forkant av sin årlige tale i midten av februar. Foto: Vidar Ruud/NTB Scanpix.
SPÅDOMMER: SSB tror Norges Bank vil sette opp styringsrenta fire ganger fram mot slutten av 2022, og at den da vil være ett prosentpoeng høyere enn i dag. Her er sentralbanksjef Øystein Olsen fotografert i forkant av sin årlige tale i midten av februar. Foto: Vidar Ruud/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Styringsrenta vil øke med til sammen ett prosentpoeng fram til utgangen av 2022, ifølge SSBs prognoser. Boliglånsrenta vil da ligge på cirka 4 prosent.

Vi har lagt til grunn fire rentehevinger på 0,25 prosentpoeng innen utgangen av 2022, skriver Statistisk sentralbyrå (SSB) om sine økonomiske prognoser som ble lagt frem torsdag.

Dette er en litt lavere rentebane enn i vår forrige konjunkturrapport, men samtidig noe høyere enn det som er priset inn i terminrentene, står det videre. Nedjusteringen skyldes først og fremst dårligere utsikter i den internasjonale økonomien og lavere renter både i eurosonen og i USA.

SSB tror norsk økonomi fortsatt vil ha en moderat oppgang, men advarer om at lavere vekst internasjonalt eller et markert varig fall i oljefondet kan skape problemer for bedrifter og finanspolitikken. Muligheten for at vi skal få en ytterligere opptrapping av pågående handelskonflikter er fremdeles til stede, skriver SSB.

Boligprisene litt opp

Boligprisene vil ha en forsiktig oppgang, ifølge rapporten. Befolkningsveksten er lavere enn tidligere år, og dermed blir etterspørselen etter boliger ikke like stor, men samtidig har også investeringene i boliger falt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer