Boligrente

Tror renta blir enda høyere

Lånet ditt blir enda dyrere enn du har regnet med, tror NHO. Organisasjonen venter at rentetoppen blir 0,5 prosentpoeng høyere enn Norges Bank har signalisert.

KRAFTIG VEKST: Sjeføkonom i NHO Øystein Dørum spår kraftig vekst og sterke tall over hele linja for norsk økonom i i år. Deretter kommer en markant nedkjøling, ifølge prognosene. Foto: Ole Berg-Rusten/NTB
KRAFTIG VEKST: Sjeføkonom i NHO Øystein Dørum spår kraftig vekst og sterke tall over hele linja for norsk økonom i i år. Deretter kommer en markant nedkjøling, ifølge prognosene. Foto: Ole Berg-Rusten/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kraftig prisvekst, stramt arbeidsmarked og god lønnsutvikling vil bidra til at Norges Bank i år og neste år kommer til å heve renta mer enn sentralbanken har signalisert hittil, ifølge NHO. Rentekomiteen i Norges Bank møtes onsdag, beslutningen blir offentliggjort torsdag formiddag.

– Nå i juni tror vi rentebanen vil bli justert opp ytterligere 0,5 prosentenhet. Med rekordhøy gjeldsrate i husholdningene vil dette bite, skriver NHO i rapporten Økonomisk overblikk som kom onsdag formiddag.

Næringslivsorganisasjonen slutter seg til stadig flere prognosemakere og analytikere som tror den økonomiske situasjonen i år vil resultere i at renta blir satt raskere opp enn sentralbanken signaliserte ved forrige korsvei. Når rentetoppen nås, vil den ligger 0,5 prosentpoeng høyere enn vi har regnet med, tror NHO.

Lånerente over 4 prosent

Sjeføkonom Øystein Dørum utelukker ikke at vi får en økning på 0,5 prosentpoeng på rentemøtet onsdag, men sier til NTB at banken neppe har det travelt. Den vil derfor mest sannsynlig vil øke med styringsrenta med 0,25 prosentpoeng av gangen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer