Tror svindelannonser skremmer Facebook-brukerne

"Slankemidler" og "lettjente penger" florerer. Kommer Facebook-brukerne til å holde ut?

SVINDELARENA: Facebook har blitt en arena for svindlere og tvilsomme annonser. Ekspertene tror brukerne snart får nok.  Foto: Facebook
SVINDELARENA: Facebook har blitt en arena for svindlere og tvilsomme annonser. Ekspertene tror brukerne snart får nok. Foto: Facebook Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

"Jeg mistet 14 kg på 30 dager med disse to naturlige Diett Renser. Ingen spesiell diett eller trening!" forteller Facebook-siden "Helse Kvinner" i en annonse mange har sett den siste tiden.

Bildet viser en ung kvinne som tilsynelatende har slanket seg kraftig, men fått desto romsligere brystparti. For godt til å være sant, skal vi tro kommentarene under annonsen. Da vi sjekket var det 168 av dem, blant annet:

"Ha ha! Yeah, right! Og jeg traff Johnny Depp på Rema 1000 i går og han fridde til meg ved kjøledisken."

Facebook-svindel: Solgte falske "Mulberry poser" på Facebook

Flere kommentarer fikk vi ikke kopiert ut før siden plutselig forsvant. Sannsynligvis fordi mange av dem som har kommentert annonsen også har rapportert den som svindel. Men siden er langt fra alene, og liknende, tvilsomme annonser florerer på Facebook. Du har sikkert selv sett annonser for alt fra "hemmelige skjønnhetstriks" til ukjente dating-sider og "lettjente penger". Så ille har det blitt, at Forbrukerombudet nylig gikk ut og advarte nordmenn mot annonsene, etter en rekke klager fra brukere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer