Try before you buy

- Kanskje et av de aller mest forbrukervennlige engelske slagordene. Den aller beste måten du unngår bomkjøp på er å prøve produktene før du kjøper dem. Det er ofte lettere en en skulle tro - men det krever ofte at du tar initiativet.

Publisert
Sist oppdatert

Prøvekjør nabolaget

Hadde det ikke vært fint om du kunne prøvebo en bolig før du kjøper den? I enkelte særtilfeller kan nok dette la seg gjøre (for eksempel å få tilbringe en natt i et hus eller i en hytte som har stått tomt i lengre tid og ikke er lett å selge), men boligen din er så mye mer enn akkurat det som er innenfor husets fire vegger.

I stedet bør du prøvekjøre nabolaget. Gå tur, både rundt og rundt huset, og mellom boligen og sentrale knutepunkter (for eksempel buss-stopp, skole, nærbutikk, parkeringsplass) både om morgenen, på dagtid og om kvelden eller natten. Helst både en ukedag og en helgedag. Nærmiljøet har også mye å si for hvordan du vil oppfatte boligen din. Det hjelper fint lite med en fikse ferdig Feng Shuiet leilighet om alle byens løse fugler høylydt kurtiserer hverandre utenfor det vinduet du vil ha som soverom!

Tips: Det lønner seg å ikke kle seg i kamuflasjefarger. Du vil vel helst ikke gjenkjennes som potensiell innbruddstyv den dagen du eventuelt flytter inn?

Ligg deg frem til drømmemadrassen

Ingenting er verre enn å finne ut at madrassen som ga deg følelsen av å sove på en sky, gir deg ryggplager etter to netter i drømmeland. Også madrasser bør prøves ut! Du har sannsynligvis en viss idé om din eksisterende madrass-type passer for deg. Er den for myk, bør du gå for en hardere madrass. Er den for hard, prøv en mykere en. Eller er den rett og slett bare utligget?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer