Tryggere nettbutikker

Er du en av de mange tusen internettbrukerne som fortsatt ikke har våget å bevege deg inn i netthandelens ville verden? Snart kan du handle tryggere i butikker som er kvalitetsstemplet av blant annet Forbrukerrådet.

Tryggere nettbutikker
Publisert

Interesseorganisasjonen for netthandel i Norge, Eforum, har i samarbeid med Forbrukerrådet nå startet arbeidet for en kvalitetssikring av nettbutikker. Eforum er en ideell organisasjon som per 27.10. har 32 medlemmer. Disse spenner fra nettbaserte virksomheter som Online Club og Eunet, til organisasjoner med aktiviteter på nettet i tillegg til vanlig virksomhet som Braathens og DnB.

Eforum hevder at det både nasjonalt og internasjonalt er påvist at usikkerhet og mangel på tillit virker hemmende på veksten på elektroniske markedsplasser. Derfor har organisasjonen som en av sine merkesaker valgt å arbeide for økt tillit til elektronisk handel.

Krav til butikkene

Arbeidet har såvidt tatt til, og det vil nok vare litt før et eventuelt kvalitetsstempel blir klart til lansering. I arbeidsgruppen som utarbeider kravene til de som skal få stempelet, sitter foruten to deltakere fra Eforum, også to medlemmer fra Forbrukerrådet. Forbrukerrådet har formulert følgende forslag til kvalitetskrav: Leverandøren skal ha fast adresse i Norge. Regnskapsføring hos aktuelle selgere. Sikre betalingsrutiner. Klare avtalevilkår som pris, leveringskostnader og leveringstidspunkt. Sikker kommunikasjon mellom kjøper og selger for å hindre innsyn i sensitiv informasjon. Selgers oppbevaring og behandling av kundeinformasjon. Rettighetsinformasjon ved handel over nettet. Fast praksis om vedlagt angrefristformular ved levering. Seriøsitet i vare- og tjenestetilbudet. Annonsering og annen informasjon gitt av selger på nettet skal være i tråd med markedsføringsloven og god markedsføringsskikk. Selger skal ha etablert rutiner for klagebehandling.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer