Tryggest å bruke kredittkort på ferie

- Når du handler i utlandet lønner det seg å bruke kredittkort, sier forbrukerøkonom Ellen Dokk Holm i Postbanken.

KREDITTKORT: Det kan være lurt å bruke kredittkort når du er ute og reiser. Foto: Colourbox
KREDITTKORT: Det kan være lurt å bruke kredittkort når du er ute og reiser. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Selv om det er blitt registret et økende antall tilfeller av kortsvindel i Norge, er det først og fremst i utlandet du bør passe deg. Tall fra Finansnæringens Hovedorganisasjon (FNO) viser at kortsvindel er et relativt lite problem i Norge sammenliknet med andre land.

Derfor bør du være ekstra påpasselig når du drar kortet i utlandet. Husk at i motsetning til norske minibanker, er det ikke sikkert det er installert anti-skimmingsutstyr i utenlandske minibanker. Det betyr at frekke svindlere kan ha installert kamera og kortkopieringsutstyr på minibanken, noe som gjør at du kan bli tappet for tusenlapper få minutter etter at din egen transaksjon har funnet sted.

VIDEO: Så lett svindler de deg

- Bruk kredittkort

Uansett hvor mange forholdsregler en måtte ta, kan en ikke sikre seg 100 prosent mot å bli svindlet. Forbrukerøkonom Ellen Dokk Holm i Postbanken sier at det aller beste er å bruke kredittkort i stedet for et debetkort/vanlig bankkort når en er i utlandet. Da er det lettere å ha kontroll med hvor mye penger som er blitt brukt på kortet.

- Når du handler i utlandet lønner det seg å bruke kredittkort som i prinsippet gir deg et rentefritt lån i en viss periode, vanligvis med 45 dagers betalingsfrist. Den andre store forbrukerfordelen er at du kan sjekke at regningen virkelig er korrekt, sier Dokk Holm.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer