Trygt å bruke antirøykepille

Det har vært spekulert i om det kan være noen sammenheng mellom bruk av antirøykepillen Zyban og økt risiko for å dø. Britiske helsemyndighetene tilbakeviser dette og konkluderer med at Zyban er et trygt og sikkert produkt.

Publisert
Sist oppdatert

Trygt å bruke antirøykepilleDet har vært spekulert i om det kan være noen sammenheng mellom bruk av antirøykepillen Zyban og økt risiko for å dø. Britiske helsemyndighetene tilbakeviser dette og konkluderer med at Zyban er et trygt og sikkert produkt.

Av Silje Stavik

En ny rapport fra England bekrefter at antirøykepillen Zyban er et trygt og effektivt middel for å slutte å røyke.

Britiske helsemyndigheter (National Institute of Clinical Excellence) anbefaler nå sterkt Zyban som hjelpemiddel for pasienter som vil slutte å røyke. Den offentlige institusjonen har gjennomgått all dokumentasjon som er laget på Zyban siden produktet ble lansert, og har spesielt vært opptatt av sikkerheten ved produktet. Rapporten konkluderer med at Zyban er et trygt og sikkert produkt dersom det blir brukt på riktig måte.

I Storbritannia har Zyban vært tilgjengelig på blå resept allerede fra lanseringstidspunktet. Legemiddelfirmaet GlaxoSmithKline som fører antirøykepillen, har også søkt om refusjon på blå resept i Norge. Dette støttes av norske eksperter innenfor røykeavvenningsområdet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer