Trygt med hjemmeabort

Hjemmeabort er et godt og trygt tilbud til kvinner som ønsker det, slår Sosial- og helsedirektoratet fast i en ny vurdering.

colourbox.com:Illustrasjonfoto Foto: PHOTOPQR/LE TELEGRAMME
colourbox.com:Illustrasjonfoto Foto: PHOTOPQR/LE TELEGRAMME Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For rundt et år siden raste debatten om hjemmeabort: Er det et godt medisinsk faglig tilbud å la kvinner abortere utenfor sykehus på denne måten?

Etter at saken ble tatt opp i Stortinget, ba helse- og omsorgsminister Sylvia Brustad Sosial- og helsedirektoratet foreta en vurdering, og nå foreligger konklusjonen.

- Det er trygt, sikkert og foretrekkes av mange kvinner, sier divisjonsdirektør Hans Petter Aarseth i Sosial- og helsedirektoratet til DinSide Helse.

Les også: Smertestillende kan gi abort

Fornøyd i ettertid

Forskning viser at rundt 80 prosent av abortsøkende kvinner ønsker å ta abort hjemme når de får mulighet til å velge. Erfaringer fra Ullevål universitetssykehus i Oslo og Haukeland universitetssykehus i Bergen viser også at det store flertallet ønsker dette tilbudet.

- Som første sykehus i landet begynte vi med medikamentell svangerskapsavbrytelse i 1998, og kvinner fra hele landet kom til oss for å få denne type abort. All vår erfaring viser at dette er noe norske kvinner ønsker og er fornøyde med, sier Ole Erik Iversen, professor i fødselshjelp og kvinnesykdommer ved Kvinneklinikken ved Haukeland Sykehus i Bergen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer