Feil pris på vare hos Expert.no

Trykkfeil ga 98 prosent rabatt, kundene gikk bananas

Kjøpte fire barbermaskiner hver, men Expert nekta å levere varer med feil pris. 

BARBERTE PRISEN: Expert.no hadde feil pris på denne barbermaskinen. Rabatten ble 98 prosent, noe som overhodet ikke var meningen, og kundene får ikke levert varen til avtalt pris. Foto: Philips
BARBERTE PRISEN: Expert.no hadde feil pris på denne barbermaskinen. Rabatten ble 98 prosent, noe som overhodet ikke var meningen, og kundene får ikke levert varen til avtalt pris. Foto: Philips Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I fjor vår lå en Philips Shaver Series 9000-barbermaskin ute på Expert.no for 79 kroner, under overskrifter som «nettkupp» og «kjempepris».

Dette var ingen overdrivelse: Førprisen skal ha vært 4.299 kroner, og rabatten ble dermed svimlende 98 prosent.

I løpet av de 15 minuttene produktet lå ute, tikket det inn 16 ordre på totalt 63 barbermaskiner. Nordmennene kjøpte altså i snitt fire maskiner hver.

Problemet var bare at prisen var riv, ruskende gal.

Kunde ga seg ikke

- I forbindelse med innlesing av kampanjepriser ble det gjort en menneskelig feil. Prisrobot og øvrige prisendringer gjør at våre priser endres mange ganger i løpet av en dag. Da øker også risikoen for systemfeil eller menneskelig feil, forklarer nettsjef Sven Erik Vaagenes i Expert til Dinside.

Butikken nekta derfor å levere varene. Pengene ble refundert, og noen fikk tilbud om et gavekort på 500 kroner som plaster på såret.

Men for én av kundene, som kjøpte to barbermaskiner, var ikke dette godt nok. Og saken ble tatt videre til Forbrukerklageutvalget (FKU, tidligere FTU).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer