Tubeprodukter har andre ingredienser

Innholdet i flaskerømme og tubemakrell kan overraske deg.

LES BAKPÅ: Stabbur-Makrell på tube er ikke bare et vanlig produkt, oppmalt. Mange tubeprodukter har nemlig en ganske annen oppskrift enn i de tradisjonelle pakkene.  Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
LES BAKPÅ: Stabbur-Makrell på tube er ikke bare et vanlig produkt, oppmalt. Mange tubeprodukter har nemlig en ganske annen oppskrift enn i de tradisjonelle pakkene. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi har allerede advart om at tubeprodukter kan være langt dyrere enn samme produkter i vanlig emballasje. For eksempel er Stabbur-Makrell på tube over dobbelt så dyr som Stabbur-Makrell på boks.

Men det stopper ikke der: Tubeprodukter skiller seg også på innhold.

For eksempel har Stabbur-Makrell på tube langt mindre fisk, og det som i utgangspunktet ser ut som helt vanlig lettrømme på flaske har flere overraskelser på lur.

Her er noen av produktene som viser hvorfor det stadig lønner seg å lese ingredienslister.

Mindre makrell på tube

Hovedforskjeller mellom Stabbur-Makrell i tube og boks: 50 prosent makrell i tube – 70 prosent makrell på boks. Konserveringsmidler (kaliumsorbat/E202) og fortykningsmidler (guarkjernemel/E412, xantangummi/E415) i tube – ikke på boks. 158 kalorier, 9,6 gram fett og 2,9 gram omega-3 per 100 gram i tube – 253 kalorier, 20,5 gram fett og 5,3 gram omega-3 på boks. Grunnen til mindre makrell, samt fortykningsmidlene, er for å få riktig tubekonsistens, ifølge kommunikasjonssjef Bjørn Brennskag i Orkla Foods Norge. Konserveringsmidlene tilsettes da tuben ikke steriliseres på samme måte som boksen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer