Fast eller flytende rente?

- Tull at det ikke lønner seg med fastrente nå

Dette mener sjeføkonom i Danske Bank, men ikke alle er enige med ham.

- BIND RENTA: Det er rett og slett tull å hevde at det ikke lønner seg å ha fastrente nå. Slik jeg ser det er denne løsningen nå gratis for dem med lån, fordi den såkalte forsikringspremien er lik null og du risikerer veldig lite dersom du binder renta, mener sjeføkonom Frank Jullum. Foto: Danske Bank.
- BIND RENTA: Det er rett og slett tull å hevde at det ikke lønner seg å ha fastrente nå. Slik jeg ser det er denne løsningen nå gratis for dem med lån, fordi den såkalte forsikringspremien er lik null og du risikerer veldig lite dersom du binder renta, mener sjeføkonom Frank Jullum. Foto: Danske Bank. Vis mer
Publisert

Frank Jullum, sjeføkonom i Danske Bank, mener det blir direkte feil å si at fastrente nå ikke lønner seg. Han mener at risikoen ved en slik løsning er lik null på nåværende tidspunkt.

- Det er helt riktig at det stort sett ikke har lønnet seg å binde renten historisk, men en viktig årsak til dette er at rentene har vært på vei nedover i mange år, sier Jullum i en pressemelding.

Mange har i tillegg bundet idet forskjellen på fast og flytende rente har vært liten, og rentenivåene har vært høye, legger han til. Da er det er ofte for sent, og dette har i sum ført til at mange anser fastrente for å være en dårligere løsning enn det kanskje er.

- Det er rett og slett tull å hevde at det ikke lønner seg å ha fastrente nå. Slik jeg ser det er denne løsningen nå gratis for de med lån, fordi den såkalte forsikringspremien er lik null og du risikerer veldig lite dersom du binder renta, sier Jullum.

- Fastrente er en forsikring

Elisabeth Realfsen i Finansportalen vil ikke spekulere i prisforskjellene på fast og flytende rente, men understreker følgende:

- Det er én god grunn til å binde renta, og den er at økonomien din ikke tåler en renteøkning, sier Realfsen til Dinside.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer