Tullete smuglervarer på auksjon

Tollvesenet aukjonerer nå bort beslaglagte varer smuglerne stort sett ikke ville tjent på å smugle.

Solhatter og riskokere "Markedsvarer" kaller tollvesenet dette partiet med hummer og kanari i ukjente kvanta. Det er bare oppgitt hvor mange kolli det er av hver produkttype.
Solhatter og riskokere "Markedsvarer" kaller tollvesenet dette partiet med hummer og kanari i ukjente kvanta. Det er bare oppgitt hvor mange kolli det er av hver produkttype. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nei, du får ikke kjøpt den kassen med vin naboen din forsøkte å gjemme bak dekkene i bagasjerommet, og naturligvis heller ikke de 1,2 kiloene heroin to optimistiske polakker i februar svelget før de satte seg på flyet til Sandefjord.

Men alle beslaglagte smuglevarer som for øvrig er lovlige i Norge, legger Toll Øst med jevne mellomrom ut på tollauksjon. Idag, og fire dager fremover går siste utgave på qxl.no. Du kan kjøpe massevis av rare greier: terrengmotorsykler, en campingvogn og mange partier byggevarer.

- Denne gangen har vi besluttet ikke å ha noen minstepris, sier seksjonsleder Erik Normann-Olsen i Toll Øst. - Såfremt det overhodet er noen bud, blir gjenstandene solgt.

Det meste er tollfritt

Alt som har med mat og drikke å gjøre er naturligvis tabu, siden dette er Norge. Men for øvrig er det nokså fritt fram å importere varer til landet. Det er ikke toll på industrivarer fra andre land i EØS/EU-området, og tollsatsene er også null eller svært lave for import fra andre land.

Frem og tilbake er dobbelt så langt

Men moms er det, naturligvis. Om du har varer for over 6.000 kroner (eller 3.000 kroner om du var ute av landet kortere enn 24 timer), skal du svinge inn på rød sone på Svinesund og betale de tjuefem prosentene som får landet vårt til å tikke og Kristin Halvorsen til å smile som en rød Mao mot horisonten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer