Tungt å stå opp?

12 grunner til at du føler deg trøttere i år enn i fjor. Og slik får du igjen energien.

Publisert
Sist oppdatert

De fleste kjenner seg igjen: Du har nettopp hatt en deilig juleferie som besto av masse god mat, mye avslapping og hyggelig samvær med familie og venner. Men vips ble det 2010 og hverdagen treffer deg midt i fleisen. Du er trøtt, sliten og tung i kroppen, og det er slettes ikke bare bare å komme i gang med jobb igjen.

Samtidig er det mange som spør seg selv: Hvorfor er jeg trøtt, jeg har jo nettopp hatt ferie? Vel, det er hele 12 årsaker til at trøtthet oppstår.Les også:Ni tips mot trøtthetVirker vekkerlamper, egentlig?

1. Ikke nok søvn

For lite søvn er selvfølgelig en av hovedårsakene til trøtthet, og her bør mange kjenne seg igjen. For hele seks av ti nordmenn føler seg trøtte hver dag, og tre prosent sover mindre enn fire timer per natt, ifølge en undersøkelse, skriver Vårt Land. Nordmenn sover faktisk minst i Norden.

Undersøkelsen viser også at 40 prosent av alle nordmenn sover mindre enn seks timer hver natt. For lite søvn skal ikke bagatelliseres. Søvnmangel har blitt sett i sammenheng med økt risiko for forhøyet kolesterol, vektøkning, høyt blodtrykk og diabetes.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer