Turoperatøren best på leiebil

Star Tour og Ving tar ned mot halvparten av prisen de internasjonale bilutleiefirmaene krever for en uke med en liten bil i Spania.

Prisen for å kjøre denne en uke i Spania varierer voldsomt.
Prisen for å kjøre denne en uke i Spania varierer voldsomt. Vis mer
Publisert

DinSide har ringt de internasjonale leiebilfirmaene Hertz, Europcar og Budget for å høre hva de skal ha for å leie ut en liten bil en uke på Costa Blanca i Spania. Vi har også forhørt oss hos reiseoperatørene Ving og Star Tour som flyr til området og vi har ringt noen spanske leiebilfirmaer i Alicante.

Ikke allverdens språkkunnskaper

DinJournalist snakker dessverre ikke spansk, men han klarte å lokalisere "alquiler de automoviles" i de spanske gule sidene på internett og få opp en liste over firmaer i Alicante. Halvparten av disse var det ikke mulig å gjøre noen handel med, for de var like lite språkmektige som oss. Det var kanskje litt overraskende i turistgryta Alicante.

De to vi kunne snakke med, hadde vidt forskjellige priser. Det dyreste tok omtrent samme pris som de internasjonale selskapene, mens det billigste tok halvparten. Begge hevdet å ha nye, kurante biler. Det billigste firmaet, Alquiler de automoviles Europa var samtidig det billigste overhodet i vår miniundersøkelse. Selskapet har også et lite sted på internett.

Her kostet en bil i en uke 21.000 pesetas. (Omtrent 1.050 kroner). I tillegg måtte du kjøpe en full tank bensin av selskapet for 250 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer