Spar penger på mat

Tusenvis å spare med smarte mat-triks

Matprisene stiger, men det er mye du kan gjøre for å redusere sluttsummen på kassalappen.

SLUTTSUMMEN TELLER, MEN STIGER: Vi må alle betale mer for maten, og da er det lurt å tenke sparing både før, under og etter mathandelen. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
SLUTTSUMMEN TELLER, MEN STIGER: Vi må alle betale mer for maten, og da er det lurt å tenke sparing både før, under og etter mathandelen. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag kunne SSB melde at matvareprisene steg 4,5 prosent fra januar til februar 2022 - noe som er en sjelden stor oppgang.

Særlig pasta, ost, kaffe, iskrem og hermetisk frukt ble mye dyrere i februar - faktisk ikke siden juli 1981 har prisene blitt endret så mye.

- Hvis matvareprisene nå øker fem prosent, vil en gjennomsnittsfamilie på fire få litt over 7000 kroner i ekstra matutgifter årlig, sier forbrukerøkonom Cecilie Tvetenstrand til DinSide.

- Det er klart at dette vil merkes godt, spesielt for de som allerede sliter med å få endene til å møtes, fortsetter hun.

Uheldig kombinasjon

Men mat må vi ha, så det er ikke noe som kan kuttes helt.

- Mye av de andre tingene som har blitt dyrere, som strøm og drivstoff, er også ting vi er avhengig av. Nå øker strøm-, drivstoff- og matprisene og renteutgiftene samtidig, så dette vil bli tøft for mange, sier Tvetenstrand.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer