Spar penger på mat

Tusenvis å spare med smarte mat-triks

Matprisene stiger, men det er mye du kan gjøre for å redusere sluttsummen på kassalappen.

SLUTTSUMMEN TELLER, MEN STIGER: Vi må alle betale mer for maten, og da er det lurt å tenke sparing både før, under og etter mathandelen. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
SLUTTSUMMEN TELLER, MEN STIGER: Vi må alle betale mer for maten, og da er det lurt å tenke sparing både før, under og etter mathandelen. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag kunne SSB melde at matvareprisene steg 4,5 prosent fra januar til februar 2022 - noe som er en sjelden stor oppgang.

Særlig pasta, ost, kaffe, iskrem og hermetisk frukt ble mye dyrere i februar - faktisk ikke siden juli 1981 har prisene blitt endret så mye.

- Hvis matvareprisene nå øker fem prosent, vil en gjennomsnittsfamilie på fire få litt over 7000 kroner i ekstra matutgifter årlig, sier forbrukerøkonom Cecilie Tvetenstrand til DinSide.

- Det er klart at dette vil merkes godt, spesielt for de som allerede sliter med å få endene til å møtes, fortsetter hun.

Uheldig kombinasjon

Men mat må vi ha, så det er ikke noe som kan kuttes helt.

- Mye av de andre tingene som har blitt dyrere, som strøm og drivstoff, er også ting vi er avhengig av. Nå øker strøm-, drivstoff- og matprisene og renteutgiftene samtidig, så dette vil bli tøft for mange, sier Tvetenstrand.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.