Tut og kjør til Gardermoen

Foreløpig går biltransporten uten lange køer og forsinkelser, og det meldes om romslige parkeringshus nær terminalen.

Tut og kjør til Gardermoen
Publisert

Store deler av persontransporten til den nye hovedflyplassen har i starten gått med kollektivtransport. Men om denne trenden snur, og prognosene om kilometerkøer i skilpaddetempo slår til, kan du se det med egne øyne hos Statens vegvesens internett-tjeneste. På strekningen mellom Oslo og Gardermoen er flere videokamera plassert ut, og bildene kan du se på nettet. På lystavler langs veien skal du også få informasjon om køer, omkjøringer og forsinkelser. DinSide har imidlertid erfart at disse tavlene foreløpig ikke fungerer stabilt.

Veiopplysning

På telefon 175 kan du til enhver tid få oppdatert vei-informasjon. Som at gjennomsnittlig kjøretid fra Oslo sentrum til flyplassen nå er 36 minutter, og at trafikken stort sett har gått glatt mellom hovedstaden og Gardermoen siden åpningen.

Parkering

Har du kommet frem til flyplassen med bil, kan du velge mellom 4.000 parkeringsplasser. Hos EuroPark Gardermoen (telefon 64 81 19 80) forteller de at det er godt med plasser, og de lover per i dag at du finner ledig parkering uten å reservere plass på forhånd.

Du kan velge mellom flere parkeringsområder. Skal du hente noen og parkere i kortere tid enn 2 timer, betaler du i kortidsparkering 20 kroner per time. Parkeringshuset for "lengre" kortidsparkering ligger like ved flyplassen. Dette er dyreste alternativ med en døgnpris på 130 kroner (timepris kr. 20). Er bilen høyere enn 2,30 meter, må du imidlertid parkere ute, hvor prisen er kun 100 kroner per døgn (15 per time). Skal du parkere i lengre tid (for eksempel på grunn av feriereiser), kan du velge billigere parkering lenger unna terminalbygget. Det finnes tre parkeringshus, P1, P2 og P3, der P1 er nærmest og P3 er lengst unna. P1 er imidlertid ikke ferdig enda. Prisen for å parkere i disse husene er 80 kroner per døgn, 300 kroner per uke, 475 kroner for to uker og 545 kroner for tre uker. Fra disse parkeringshusene går det gratis busser til terminalbygget.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.