TV-barn blir bøller

Fireåringer som ser mye på TV har høyere risiko for å bli bøller på skolen.

Publisert
Sist oppdatert

I stedet for å plassere barnet ditt foran TVen, bør du lese høyt fra en bok, ta det med ut eller bare gi det oppmerksomhet. Det viser en studie fra University of Washington publisert i Archives of Pediatrics and Adolescent Medicine.

Lærer empati- Maks kognitiv stimulering og en grense for TV-titting i de tidligere årene av utviklingen kan redusere barns risiko for å bli bøller, sier forskningsleder Frederick Zimmerman til Reuters.

Tidligere forskning har vist at følelsesmessig støtte fra foreldrene hjelper små barn til å utvikle empati, selvkontroll og sosiale ferdigheter. Forskere har også funnet ut at barn som tidlig lærer å lese og forstå har redusert risiko enn andre for å bli bøller etter TV-titting.

Foreldrene viktigUndersøkelsen ble gjennomført ved å studere 1266 fireåringer som stoppet bøllingen da de var mellom 6 og 11 år. Resultatene ble basert på vurdering fra mødrene. 13 prosent av barna ble bøller senere.

Forskerne så også på om barna fikk stimulert trangen til å være ute, lese, leke og hvilken rolle foreldrene spilte på barnas lærdom.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer