TV øker volden

Skjermen kan være farlig. Tenåringer som sitter mye foran TV er mer voldelige og gjør det dårligere på skolen.

Publisert
Sist oppdatert

Om du drømmer om kloke og harmoniske barn, bør du kvitte deg med TVen.

Det mener i alle fall den amerikanske forskeren som har sett på sammenhenger mellom TV-titting og voldelig oppførsel.

- Om jeg hadde barn skulle jeg nok ikke ha en TV hjemme, fortalte Jeffrey Johnson på en konferanse i Gøteborg nylig.

Mer enn tre timerJohnson er psykolog og arbeider ved Colombia Universitet i New York. Her har han intervjuet 700 14-åringer sammen med mødrene og gjentatt intervjuet to år senere.

Rapporten forteller at tiden foran skjermen kan ha store konsekvenser for barna. Blant de som så mest på tv hadde en av fire ungdommer utviklet aggressive tendenser før de fylte 16 år. Like mange ga blaffen i leksene og gjorde det dårligere på skolen.

De som så lite på tv hadde derimot mye bedre oppførsel. Av de tenåringene som så på TV mindre enn en time om dagen hadde bare en av femten utviklet de samme asosiale trekkene.

Dramatiske sammenhenger- Dette handler om dramatiske sammenhenger. Og de er like troverdige som for eksempel sammenhengen mellom tobakksrøyking og lungeproblemer. Resultatene er også uavhengig av andre faktorer, som tidligere oppdaget aggresjon, sier Johnson i følge den svenske avisen Aftonbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer