- TV-prisene kan ikke falle mer

Elektronikkbransjen mener TV-prisene må opp.

PRISRAS PÅ FLATSKJERMER: TV-prisene har sunket kraftig de siste årene. Synnøve Bjørke i Stiftelsen Elektronikkbransjen mener prisene ikke kan falle mer enn de allerede har gjort. Foto: Elektronikkbransjen
PRISRAS PÅ FLATSKJERMER: TV-prisene har sunket kraftig de siste årene. Synnøve Bjørke i Stiftelsen Elektronikkbransjen mener prisene ikke kan falle mer enn de allerede har gjort. Foto: Elektronikkbransjen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Elektronikkbransjen gikk kraftig i minus i fjor. Omsetningen falt med 11,5 prosent fra året før, noe som i kroner og øre tilsvarer et fall på mer enn tre milliarder kroner. Den totale omsetningen ligger nå på 2005-nivå.

Lyd- og bildeprodukter står for det aller største fallet. Der var omsetningen på 8,7 milliarder kroner i 2009, en nedgang på hele 20,2 prosent fra året før. Mye av grunnen til den kraftige nedgangen er at TV-apparatene er blitt så billige. Nå håper elektronikkbransjen at prisene ikke vil fortsette å falle.Kjøpe ny TV? Ikke uten å ha lest dette først!

Smertegrensen er nådd

På tross av nedgang blir det solgt vanvittig mange flatskjermer her til lands. I 2009 ble det solgt 601.000 TV-er, noe som er en nedgang på 5,6 prosent fra 2008. Likevel må det understrekes at tallet fremdeles er meget høyt med tanke på Norges befolkning.

Det som virkelig svir i regnskapet for elektronikkbutikkene, er de lave prisene på flatskjermene. For på tross av at salgsnedgangen ikke er dramatisk, har verdien på salget av TV-apparater sunket med hele 15,5 prosent fra 2008.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.