TV-reklamer hysjer ned bindingstid

Canal Digital og RiksTV risikerer bøter, etter reklamer for bindende avtaler uten advarsler.

FORTELLER IKKE HELE SANNHETEN: Reklamen fra RiksTV sa ingenting om at du måtte binde deg i tolv måneder. Det mener Forbrukerombudet bryter loven, og nå har de fått nok.  Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
FORTELLER IKKE HELE SANNHETEN: Reklamen fra RiksTV sa ingenting om at du måtte binde deg i tolv måneder. Det mener Forbrukerombudet bryter loven, og nå har de fått nok. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

"RiksPakken kostnadsfritt i 4 måneder, fri installasjon, SMART-boks til kr 1" lød annonsen på VG Nett fra RiksTV på nyåret.

Problemet var bare at nye kunder måtte binde seg for 12 måneder, og tilbudet ville koste minst 3.718 kroner. Noe annonsen ikke nevnte med ett ord.

"Vi halverer bindingstiden på parabol-TV og feirer med halv pris på våre kanalpakker!" skrev Canal Digital Parabol på nettsiden sin for en uke siden. Problemet her var at de ikke oppga hva den nye bindingstiden var, heller ikke at halv pris bare gjaldt ut denne.

Forbrukerombudet mener begge reklamene kan være ulovlige i henhold til markedsføringsloven, og fikk stanset begge to. Og nå har ombudet fått nok.

– Dette har vi snakket med TV-leverandørene om flere ganger. Hver gang har de sagt at de vil ordne opp, men neste gang vi ser slikt, blir det sanksjoner, lover forbrukerombud Gry Nergård.

Les også: Canal Digital Kabel må punge ut etter omstridt abonnementsendring

Kortere binding, lite info

I fjor skjedde det noe i det norske TV-markedet. Forbrukerombudet fikk fjernet bindingstidene i strømmingstjenestene, som hos HBO Nordic, og ingen tradisjonelle TV-leverandører skal binde kunder i over 12 måneder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer