TV-titting skader barn”

Barn under to år bør ikke få lov til å se på TV, mener eksperter.

Publisert
Sist oppdatert

Vegar K. Vatn

Eldre barn bør ikke få lov til å se mer enn to timer om dagen, sier forskerne ved Children's Hospital and Regional Medical Centre i Seattle.

Hver daglig time foran en TV øker sjansene for å utvikle konentrasjonsvansker med 10 prosent, viser forskningen de presenterer i tidsskriftet Pediatrics ifølge BBC.

Studien med 1.345 barn viser at tre timer daglig foran TVen øker barns risiko for å utvikle konsentrasjonsvansker med 30 prosent.

- Barns hjerne utvikler seg veldig raskt de første to-tre årene, sier lederen av studien, doktor Dimitri Christakis.

Barn som blir eksponert for mye stimuli mens de er unge forventer å oppleve det samme senere i livet, noe som kan gjøre det vanskelig å takle det langsomme tempoet på skolen og med leksearbeid, mener han.

- TV kan gi en uferdig hjerne en opplevelse av unaturlig mye stimuli, sier han.

Noe av skylden gir han til den raske klippingen produsenter bruker for å holde barn interessert.

I studien ble foreldre spurt om deres barns TV-vaner, og bedt om å rangere barnas oppførsel da de var syv år etter en skala som ligner den som blir brukt til å vurdere konsentrasjonsvansker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer