TV-tittingen avslører deg

Ulykkelige ser 30 prosent mer tv enn lykkelige.

Er det tv-tittinga som gjør deg ulykkelig, eller ser du på tv fordi du er ulykkelig? Foto: Colourbox
Er det tv-tittinga som gjør deg ulykkelig, eller ser du på tv fordi du er ulykkelig? Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mens lykkelige mennesker bruker 19 timer per uke på å se tv, bruker ulykkelige 25 timer per uke foran tv-apparatet. Ulykkelige bruker altså 30 prosent mer av tiden sin foran tv-apparatet.

Det viser en studie av nesten 30.000 amerikanske voksne, gjennomført i tiden fra 1975 til 2006. Reaultatene holdt stikk selv ved variabler for utdannelse, inntekt, alder og sivilstand.

Ifølge undersøkelsen, som er en del av General Social Survey i USA, var også de lykkelige amerikanerne mer sosialt aktive, de stemte mer og de leste avisen oftere enn sine mindre lystige venner.

Hva kom først - høna eller egget?

Hva kommer først? Er det ulykkeligheten som fører til tv-tittinga, eller er det tv-tittinga som gjør deg ulykkelig? Det har forskerne i studien forsøkt å besvare, men uten å komme til noen endelig konklusjon.

Faktisk er det slik at folk sier at når de ser på tv, så nyter de det. På en skala fra 0 til 10, hvor 0 betydde å mislike og 10 betydde å nyte stort, så ble tv-titting gradert til nesten 8.

Men forskerne foreslår at tilfredsstillelsen ved tv-tittinga er en form for nytelse som ikke varer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer