TV2 vil reklamere for legemidler

Kåre Valebrokk ønsker seg reklame for reseptfrie legemidler på TV2. - Det er et kjempemarked! Mellom 100 og 150 millioner kroner, sier han. I forrige uke ble slik reklame tillatt i Danmark.

Publisert
Sist oppdatert

TV2-sjefen sier dette i et intervju med Stavanger Aftenblad, og spørsmålet er blitt aktualisert med debatten om politisk reklame på TV, og TV Vest som brøt loven seks ganger i går da de sendte reklame for Fremskrittspartiet.

Valebrokk mener det er på tide at noen «tar et oppgjør med forbudet».

- Det som er lov i ett media, skal være lov i et annet. Det sier også menneskerettskonvensjonen. Dette betyr ingenting i penger. For TV2 er inntektene fra politisk reklame peanøtter, sier han til Stavanger-avisen.

I dag er det lov til å reklamere for politiske partier og reseptfrie legemidler i blader og aviser, men ikke på TV. Valebrokk håper på at TV Vests utprøving nå vil føre til lik behandling mellom aviser og TV.

- Blir det likebehandling mediene imellom når det gjelder politisk reklame, bør det samme gjelde for de reseptfrie medisinene. Og det er et kjempemarked! Mellom 100 og 150 millioner kroner. I forrige uke ble slik reklame tillatt i Danmark. Nettopp med henvisning til den europeiske menneskerettskonvensjonen, sier Valebrokk til avisen.

Reseptbelagte legemidler er det i dag kun lov til å reklamere for ovenfor helsepersonell, og det ser ikke ut til at EU vil forandre på de reglene med det første.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer