Tvil om laser virker mot kviser

Laserbehandling blir brukt til å redusere arr etter harde angrep av kviser, og også som behandling av selve kvisene. Men en ny liten studie tyder på at behandlingen ikke hjelper mot selve kvisene.

Publisert
Sist oppdatert

ul>

 • I forumet forteller Camilla at hun hadde svært god effekt av laserbehandling mot kviser. [Det var dyrt, men hun anbefaler andre å prøve det.]
 • - Studien sier ingenting som laserbehandling generelt, og det kan til og med hende at det etter hvert blir bevist at denne typen behandling hjelper mot kviser, men det er i hvert fall klart at vi trenger flere studier på området, sier doktor Jeffrey S. Orringer som står bak studien. Han leder senter for kosmetisk dermatologi og laser på universitetet i Michigans medisinstudie.

  Forskerne testet en laserbehandling som heter N-Lite på 40 personer med kviser i ansiktet, og presenterte studiet i tidsskriftet Journal of the American Medical Association. De sier behandlingen har liten effekt.

  Behandlingen tilbys til pasienter i Norge, og koster vanligvis rundt 3000 kroner.

  Laserbehandling blir brukt for å behandle flere tilstander, men fordi så mange lider av kviser kan det å legge til behandling av dette problemet på listen gjøre metoden mye mer verdifull. Andre behandlinger av kviser med medisiner har ofte risiko for bivirkninger.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.