Tvillinger best til det meste

Tvillinger blir oftere populære og sosialt veltilpassede enn andre barn, viser en finsk-amerikansk undersøkelse. Noen ulempe ved å være tvilling har forskerne bak undersøkelsen ikke funnet.

Publisert
Sist oppdatert

Tvillinger viser tidligere og sterkere tegn til sosial tilpassing enn barn med eldre eller yngre søsken og enebarn, går det fram av undersøkelsen. Tvillingene liker å være sammen med andre, de er populære og de viser tidlig at de har talent for ledelse, heter det videre.

De tar mer hensyn til andre mennesker enn sine jevnaldrende, og de viser en sterkere enn gjennomsnittlig evne til å kunne løse konflikter gjennom diskusjoner. Om de har noen dårlig side, må det være at de kan framstå som for perfekte.

De gode sosiale egenskapene er spesielt framtredende hos tvillinger av ulikt kjønn, går det også fram av en rapport om undersøkelsen. Rapporten er ført i pennen av professor Lea Pulkkinnen fra universitetet i midtfinske Jyväskylä.

Hun har gjennomført tvillingundersøkelsen i samarbeid med kolleger ved universitetene i Helsingfors og i den amerikanske delstaten Indiana. Undersøkelsen omfattet nesten 1.000 finske tvillingpar som ble sammenlignet med 23.200 andre finske barn.
(NTB-FNB)

Mozon.no, 23.04.2003

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer