Tvilsomt, sier jus-ekspert

GJELD: En lovbestemmelse sier at du ikke behøver å betale spillegjeld. - Regelen er for gammel, sier kortbransjen. - Da har de ikke gjort hjemmeleksen sin, svarer jusprofessor Olav Torvund.

Publisert
Sist oppdatert

I følge Webjuristen.no kan nordmenn som har opparbeidet seg spillegjeld ved å spille på kreditt la være å gjøre opp for seg. For landets kredittkortselskaper kan dette innebære en potensiell tapsbombe, og ikke uventet var SEB-kort klart uenige i tolkningen av regelen.

Men nå får Webjuristen.no støtte fra jusprofessor Olav Torvund.

- Alder ingen hindring

- Det er ikke akkurat overraskende at SEB-kort synes det er uheldig at det skapes et inntrykk av at man ikke behøver å betale spillegjeld til dem, sier Olav Torvund. Men bestemmelsen i strl. ikrl. § 12 nr 1 står nå der, selv om SEB-kort ikke liker den.

- Argumentet om at loven er gammel, er meningsløst. Lovbestemmelsen er for eksempel like gammel som forbudet mot å stjele eller å ta livet av folk. Og ingen ved sine fulle fem vil vel påstå at tyveri og drap nå må anses tillatt fordi straffeloven er mer enn 100 år gammel.

- I forhold til kredittkort er det springende punktet om kredittkortselskapet visste at pengene ville bli brukt til spill eller ikke, sier Torvund.

Når er det spillegjeld?

- Når kortselskapene inngår avtale med Norsk Tipping eller Norsk Rikstoto, så kan det ikke være tvil om at pengene går til spill, og at kredittkorselskapet vet det. At de har lagt en spillekonto i mellom, er ikke annet enn et forsøk på å vaske transaksjonen. Slik jeg ser det vil avtaler med spillekasinoer måtte håndteres på tilsvarende måte, hevder Torvund.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer