Tygg deg slank

Tyggegummi kan både redusere kaloriinntaket og øke energiforbruket.

Publisert
Sist oppdatert

Det høres nesten for godt ut til å være sant, men en ny studie viser altså at sukkerfri tyggegummi kan hjelpe deg med å gå ned i vekt.

For å komme til den konklusjonen sammenlignet Kathleen Melanson, som er førsteamanuensis i klinisk ernæringsfysiologi ved The University of Rhode Island, ifølge Science Daily forskjellen mellom det å tygge og det å ikke tygge tyggegummi.

Færre kalorier og mindre sult

Når testpersonene tygget tyggegummi i totalt én time om morgenen (fordelt på tre økter à 20 minutter) inntok de 67 færre kalorier når de spiste lunsj, og de kompenserte ikke for dette ved å spise mer senere på dagen. De mannlige deltakerne hevdet også at de følte seg markant mindre sultne etter å ha tygget tyggegummi.

Les også: Ned i vekt med slanketyggis

Når testpersonene tygget tyggegummi både før og etter et måltid brukte de dessuten fem prosent mindre energi og følte seg mer energiske enn når de ikke tygget tyggegummi.

Ifølge Melanson blir nerver i kjevemusklene stimulert av tyggingen slik at de sender signaler til appetittsenteret i hjernen, som regulerer metthetsfølelsen. Dette kan forklare hvorfor det å tygge tyggegummi kan gjøre at man føler seg mindre sulten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer