Tygg deg trygg

Legemiddelfirmaet Bristol Myers går nye veier. Nå vil de tilby kvinner verden over prevensjons-tyggegummi med peppermyntesmak. [Er dette en god idé? Diskuter prevensjon her]

Publisert
Sist oppdatert

Joachim Henriksen

Den nye prevensjons-tyggegummien ble i november godkjent av den amerikanske næringsmiddelkontrollen. Det betyr at produktet om ikke lenge kan selges fritt som et alternativ til de vanlige p-pillene i USA.

Virker som p-pillerDet nye prevensjonsmiddelet har fått navnet Ovcon 35. Utviklerne av produktet har vurdert mange forskjellige former og smaker men bestemte seg til slutt for å lansere versjonen med peppermyntesmak.

Tyggegummien inneholder progesteron og østrogen, i likhet med de fleste tilsvarende p-pillene på markedet. For at effekten skal bli riktig må man tygge en tyggis om dagen og helst til en fast tid på døgnet.

I tillegg anbefaler næringsmiddelkontrollen at man drikker et stort glass vann etter fullført tygging. Det er nemlig viktig at alle virkestoffene kommer ned i magen og ikke blir liggende og skvalpe i munnhulen.

Vanlige bivirkningerOvcon 35 er tilpasset en 28-dagers syklus. Det betyr at brukeren skal tygge de hvite peppermynte-tyggisene i 21 dager og så gå over til syv grønne tyggiser uten virkestoffer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer