Tyggis gjør deg smartere

Gjør det lettere å holde fokus.

Forskerne tror man kan redusere mengden stress ved å tygge tyggis Foto: Colourbox.com
Forskerne tror man kan redusere mengden stress ved å tygge tyggis Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På noen skoler er det ikke lov med tyggegummi, men på skoler hvor det ikke er noe forbud kan denne nyheten være et sant mareritt for renholdspersonell:

Amerikansk forskning viser at ungdom kan få bedre resultater i skolen ved å tygge tyggegummi.

Eller spis sjokolade og bli god i matte!

I en studie utført ved Baylor College of Medicine i Houston, USA, fant forskerne at elever som tygget tyggis i løpet av en mattetime, forbedret karakteren sin i en standard matteprøve i løpet av 14 uker. De hadde også bedre karakterer ved semesterslutt enn elevene som ikke tygget tyggegummi, skriver Reuters Health.

- Dette er første gang vi på ekte vis har klart å vise at elever presterer bedre når de tygger tyggis, sier Gil Leveille ved Wrigley Science Institute, som er forskningsdelen til tyggegummigiganten Wm. Wrigley Jr. Company, som finansierte studien.

Eller ned i vekt med slanketyggis?Ta knekken mot dårlig ånde

Kan det stemme?

Ifølge Leveille, har Wrigley fått tilbakemelding fra mange forbrukere på at de holder seg mer fokusert når de tygger tyggis. For fire år siden bestemte firmaet seg for å se om det var noe hold i disse påstandene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer