Tykke barn mobbes

Overvektige barn blir oftere mobbet enn normalvektige barn på samme alder, ifølge en britisk studie.

Publisert
Sist oppdatert

Mobbing forekommer i alle land og samfunnslag. En ny studie viser imidlertid at overvektige barn er mer utsatt enn andre.

Britiske forskere gjorde en undersøkelse blant drøyt 8000 syvåringer. De fant at overvektige gutter og jenter var utsatt for mobbing dobbelt så ofte som sine normalvektige klassekamerater, skriver Reuters Health.

Gutter mobber mest- Dette bør fortelle oss hvor viktig det er å lære barn i ung alder at det ikke er akseptert å erte eller plage noen for utseendet, sier forsker ved Institute of Child Health i London, Lucy J. Griffiths.

Hun står bak undersøkelsen, som for øvrig avslører at spesielt overvektige gutter også kan være noen plageånder. De står nemlig bak godt over halvparten av mobbetilfellene i skolen. Forskerne tror dette skyldes guttenes størrelse, som kan gi dem en følelse av overlegenhet. De understreker imidlertid at overvektige gutter oftere blir mobbeofre enn mobbere.

En norsk undersøkelse avslører at jenter bruker mobiltelefonen til mobbing og trakassering.

Starter i barnehagenGriffiths hevder at barn helt ned i fireårsalderen blir lært opp til å tenke negativt om overvektige barn. Idéen om at tynn er bra og tjukk er dårlig skapes allerede i barnehagealderen, ifølge forskeren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer