Tykke mødre ammer mindre

Det er mindre sjanse for at overvektige kvinner ammer barna sine i seks måneder eller lenger, sammenliknet med normalvektige kvinner.

Publisert
Sist oppdatert

Det viser en australsk undersøkelse som omfatter 1800 spedbarn og deres mødre, ifølge Reuters. Tidligere forskning viser blant annet at mødre som ammer har mindre risiko for å utvikle diabetes type 2.

Resultatene viser at de overvektige kvinnene ammet i mindre enn fire måneder. I tillegg hadde 76 prosent av de overvektige større sjanse for å ha sluttet ammingen før barnet fylte seks måneder.

Professor Tore Henriksen ved Fødselsavdelingen på Rikshospitalet er ikke overrasket over resultatene.

- Vi vet at i en del land, også Norge, kan det være sosioøkonomiske forhold som gjør at overvektige kvinner i større grad slutter å amme barna sine. Og det trenger ikkevære overvekten i seg selv, men andre forhold som familiesituasjonen og arbeidssituasjon som gjør at kvinnene ikke har motivasjon eller mulighet til å fullamme barnet sitt i seks måneder, sier han til Mozon.

- Jeg tviler på at overvekt som sådan gjør det vanskeligere å amme, sier han.

I dag anbefaler norske helsemyndigheter at man fullammer barnet sitt i seks måneder, for deretter å kombinere mat og amming frem til fylte ett år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer