Tynt forsvar mot kjønnsykdommer

Kondomene blir tynnere enn noen gang. Det nye kondomet Zenith er bare 0,035 millimeter tykt – nesten halvparten av vanlige kondomer.

Publisert
Sist oppdatert

- Nå finnes det ikke lenger noen grunn til å ikke bruke det, mener RFSU, som står bak nyvinningen.

- Vi nordmenn må bli flinkere til å beskytte oss selv og våre partnere, og kondom er det eneste prevensjonsmiddelet for å hindre smitte. Når kondomet nå blir så tynt at det nesten ikke merkes, finnes det ikke lenger en grunn til ikke å bruke det, sier daglig leder Tone-Berit Lintho i RFSU til Newswire.

Slappest i NordenI en stor undersøkelse RFSU har gjort i Norden, kommer norske ungdommer på jumboplass i kondombruk. Mens hele 75 prosent sier de foreslo for partneren å bruke kondom, oppgir bare 17 prosent at de faktisk brukte prevensjonsmiddelet.

Samtidig er kjønnssykdommene på fremmarsj. I fjor ble det registrert 238 nye hiv-tilfeller i Norge, det høyeste noen gang. Klamydia økte med 1100 flere tilfeller enn året før, i alt 16.000.

- Kondomet er laget av polyuretanplast, et materiale som leder kroppsvarme veldig godt. Dette er jo en varmende måte å gå vinteren i møte på, sier Lintho.

For riktig å understreke den opphetende evnen, er kondomet oppkalt etter varmen som oppstår når solen står på det høyeste - i senit.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer