Tynt forsvar mot kjønnsykdommer

Kondomene blir tynnere enn noen gang. Det nye kondomet Zenith er bare 0,035 millimeter tykt – nesten halvparten av vanlige kondomer.

Publisert
Sist oppdatert

- Nå finnes det ikke lenger noen grunn til å ikke bruke det, mener RFSU, som står bak nyvinningen.

- Vi nordmenn må bli flinkere til å beskytte oss selv og våre partnere, og kondom er det eneste prevensjonsmiddelet for å hindre smitte. Når kondomet nå blir så tynt at det nesten ikke merkes, finnes det ikke lenger en grunn til ikke å bruke det, sier daglig leder Tone-Berit Lintho i RFSU til Newswire.

Slappest i NordenI en stor undersøkelse RFSU har gjort i Norden, kommer norske ungdommer på jumboplass i kondombruk. Mens hele 75 prosent sier de foreslo for partneren å bruke kondom, oppgir bare 17 prosent at de faktisk brukte prevensjonsmiddelet.

Samtidig er kjønnssykdommene på fremmarsj. I fjor ble det registrert 238 nye hiv-tilfeller i Norge, det høyeste noen gang. Klamydia økte med 1100 flere tilfeller enn året før, i alt 16.000.

- Kondomet er laget av polyuretanplast, et materiale som leder kroppsvarme veldig godt. Dette er jo en varmende måte å gå vinteren i møte på, sier Lintho.

For riktig å understreke den opphetende evnen, er kondomet oppkalt etter varmen som oppstår når solen står på det høyeste - i senit.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.