Tyr til kino i krisetider

På tross av krisetider, er kinobesøket bedre enn på lenge. Nå vil vi til og med ha litt luksus på kinoen!

Foto: Sigurd Moe Hetland
Foto: Sigurd Moe Hetland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Om vi ser tilbake i tid, er det vanlig at kinobesøket øker i nedgangstider, sier Harald Løbak Sæther, administrerende direktør i Filmweb.

Han sier at på tross av finanskrise, er det mange som tar turen til landets kinosaler.

- Vi ser en fin utvikling i billettsalget nå mot slutten av året, og vi opplever positivitet rundt det å gå på kino, sier Sæther

- Folk kutter kanskje på dyrere opplevelser, samtidig som de vil unne seg noe. Og det å drømme seg bort i en kinosal med en god film, koster ikke all verden, sier Sæter.

Kinosjef Geir Bergkastet i Oslo Kino er helt enig.

- Kino er en lavterskelaktivitet, sammenliknet med å gå på revyer og spise dyre middager ute, sier Berkastet. Han sier også at kinobesøket har vært fantastisk stabilt de siste ti årene, og at kinoene har hatt en økning av billettsalget i år i forhold til i fjor.

Test av Oslos nye luksuskino >>>

Vil ha kinoluksus

En helt vanlig kinoopplevelse er ikke nok lenger, nå skal seterne være ekstra komfortable og beinplassen ekstra stor. Og vi betaler gjerne litt ekstra for en litt mer behagelig kinoopplevelse. Derfor har en rekke kinoer innført såkalte komfortseter og luksusavdelinger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer