Antall stjålne elsykler går opp

Tyvene går etter de dyre syklene

Her er tipsene for deg som har en dyr sykkel.

POPULÆRE: Salget av elsykler har økt - men også tyveriene av dem. Foto: Privat
POPULÆRE: Salget av elsykler har økt - men også tyveriene av dem. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Samtidig som elsykler blir mer og mer populære vokser også antallet stjålne sykler av den typen. Nesten hver fjerde stjålne sykkel er en elsykkel, skriver forsikringsselskapet If.

Tall fra Finans Norge viser at det i fjor ble meldt inn 14 869 sykkelttyverier, det vil si at det ble stjålet opp mot 2000 flere sykler enn året før.

Kommunikasjonssjef i If, Sigmund Clementz, forteller i en pressemelding at de ser en økning i antall elsykler som blir stjålet.

- De siste to-tre årene har salget av elsykler virkelig tatt av, og det synes også godt i sykkeltyveri-statistikken. Drevne sykkeltyver går etter dyre sykler, både med og uten elektrisk hjelp.

Viktig med trygg parkering

Kommunikasjonssjef i Syklistenes Landsforening, Roar Løkken forteller at det selges flere kostbare sykler nå, spesielt elsykler.

- Da er det viktig å passe godt på sykkelen.

Løkken mener det er viktig å legge til rette for en trygg parkering av sykkelen fra det offentliges side. Ved jernbanestasjonene finnes det for eksempel sykkelhotell, det er omlag 30 slike over hele landet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer