Tyveribølgen rammer studenter

Økningen i tyverier i Oslo merkes på lesesalene, ifølge If og Europeiske reiseforsikring.

Stadig flere mobiltelefoner forsvinner fra lommene til folk. Eller fra pultene til stressede studenter. Foto: Colourbox.com
Stadig flere mobiltelefoner forsvinner fra lommene til folk. Eller fra pultene til stressede studenter. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mobiltelefoner og PC-er forsvinner som aldri før. Europeiske reiseforsikring har ved utgangen av november registrert en økning i tyveri av mobiltelefoner på 63 prosent og verdigjenstander, heriblant PC-er, på 19 prosent.

60 prosent av alle mobiltyveriene har skjedd i Norge.

Samtidig viser ferske tall fra politiet viser at antallet lommetyverier meldt til Oslo politidistrikt har økt med 45,4 prosent i årets elleve måneder. 13.739 saker ble anmeldt mot 9.448 på samme tid i fjor.

Og hvor blir mange av mobiltelefonene og PC-ene stjålet? På høgskoler og universitet.

SE OGSÅ: Flere tyverier på åpen gate

Stjeler fra studenter

Ved Høgskolen i Oslo (HiOA) og ved Universitetet i Oslo har man den siste tiden registrert en økning i antall tyverier, blant annet fra studenter på lesesalene.

– I høst har det vært flere tyverier, bekrefter seniorkonsulent for sikkerhet, Jan Petter Flekstad ved HiOA.

Det samme bekreftes ved universitetet.

– Vi har også registrert en økning de siste par årene, forteller avdelingsleder Stig Rune Backsæther ved vaktsentralen på UiO. Han forteller at universitetets vektere med jevne mellomrom anholder personer som blir tatt på fersken idet de stjeler fra studentene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer