Telenor Next:

«Ubegrenset» data fra Telenor

Betal for hastigheten du ønsker.

NYTT ABONNEMENT: Telenor har lansert Next, et abonnement med «ubegrenset» data. Foto: Telenor/YouTube
NYTT ABONNEMENT: Telenor har lansert Next, et abonnement med «ubegrenset» data. Foto: Telenor/YouTube Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Telenor har i dag lansert mobilabonnementet «Next», som byr på «ubegrenset» datatrafikk.

«Ubegrenset» i anførselstegn, fordi også dette abonnementet, i likhet med Telia X og Chili Fri data, strupes når man passerer en gitt datamengde. Hos Telenor er den på ganske rause 100 GB, som de færreste nok vil klare å bruke opp på en mobiltelefon. Bruker du mer enn det, må du ta til takke med 3 Mbps (megabit per sekund) resten av måneden.

Eventuelt kan du betale 99 kroner for et døgn med full fart igjen, eller 499 kroner for å nullstille abonnementet og da få 100 nye gigabyte til resten av måneden.

For øvrig gjelder 100 GB-kvoten i hele EU/EØS, og ikke bare i Norge. Her kan Chili skilte med 24 GB i EU/EØS, mens Telia byr på 30 GB utenfor Norges, men innenfor EØS' grenser.

Flere med «ubegrenset» data

Hos Chili er begrensningen satt til 5 GB per dag (potensielt 150 GB i måneden), mens Telia X bremser farten allerede når du passerer 40 GB, som altså er vesentlig svakere enn de to andre.

Alle tre har satt begrensningen til 3 Mbps-fart, som fortsatt vil være tilstrekkelig til å gjøre det meste på telefonen, om enn noe tregere enn når fartssperren ikke er der.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer